Σεμινάριο 2020-2021


Όπως κάθε χρόνο, διοργανώνεται και φέτος διδακτικό και ερευνητικό σεμινάριο με γενικό θέμα

Συναρτησιακή Ανάλυση και Άλγεβρες Τελεστών


Μέχρι να το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, το σεμινάριο θα διεξάγεται διαδικτυακά. Συνήθως θα υπάρχει μια πενηντάλεπτη διάλεξη και θα ακολουθεί συζήτηση. Βεβαίως οι ακροατές μπορούν να παρεμβαίνουν σε όλη τη διάρκεια. Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλους. Απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς και προχωρημένους προπτυχιακούς φοιτητές και ερευνητές. Σχεδιάζουμε μια φορά το μήνα να παρουσιάζεται μια διάλεξη από κάποιον προσκεκλημένο ομιλητή.

Θα παρουσιαστούν διάφορα θέματα, που σχετίζονται με την αλληλεπίδραση της Συναρτησιακής Ανάλυσης και της Θεωρίας των Αλγεβρών Τελεστών με άλλους κλάδους της Ανάλυσης και των εφαρμογών της, όπως με την Αρμονική Ανάλυση και την Κβαντική Θεωρία Πληροφορίας. Προτάσεις από τους συμμετέχοντες είναι ευπρόσδεκτες!Πρώτη συνάντηση - ενημέρωση και συζήτηση

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 ώρα 15:00 στην πλατφόρμα zoom

Η πρώτη θεματική ενότητα αφορά την αλληλεπίδραση μεταξύ αλγεβρών τελεστών και της Κβαντικής Θεωρίας Πληροφορίας και η παρουσίαση της θα αρχίσει την 16η Οκτωβρίου.

Θα γίνουν δύο ή τρεις εισαγωγικές διαλέξεις και θα ακολουθήσει μια παρουσίαση της θεωρίας των "non-local games" από τον Ιβάν Τοντορώφ.


Πρόγραμμα


Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να γραφτούν στη νέα λίστα (=mailing list) που δημιουργείται, στέλνοντας ένα η-μήνυμα στο   akatavol@math.uoa.gr ώστε να λαμβάνουν ειδοποιήσεις.

Πληροφορίες θα αναρτώνται στη σελίδα του σεμιναρίου http://users.uoa.gr/~akatavol/anak2021.html

Διαλέξεις


Ημέρα - Ώρα - Αίθουσα
Ομιλητής
Τίτλος
Σχόλια

 Παρασκευή 9/10, 15:10  

 Μ. Ανούσης

  Παραδείγματα στη θεωρία τελεστών

 Διαφάνειες

 Παρασκευή 16/10, 15:10 

 Μ. Ανούσης

  Άλγεβρες τελεστών (1η διάλεξη)

  Διαφάνειες
Βιβλιογραφία

 Παρασκευή 23/10, 15:10  

 Α. Κατάβολος

  Άλγεβρες τελεστών (2η διάλεξη)

 Διαφάνειες

Για ασύγχρονη παρακολούθηση των διαλέξεων, πατήστε εδώ

Η σελίδα του περσινού σεμιναρίου.

Δείτε και τη μόνιμη σελίδα των Αλγεβρών Τελεστών