Επισκέψεις στο Αστεροσκοπείο

Επισκέψεις Σχολείων και Βραδιές Κοινού

Το Γεροσταθοπούλειο Πανεπιστημιακό Αστεροσκοπείο δέχεται οργανωμένες επισκέψεις ομάδων μαθητών στο πλαίσιο της εκπαίδευσης και ενημέρωσης του κοινού σε θέματα αιχμής στον τομέα της Αστρονομίας και της Αστροφυσικής.

Το Πανεπιστημιακό Αστεροσκοπείο δέχεται επισκέψεις, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, κατόπιν συνεννόησης με τον Δρ. Κοσμά Γαζέα, Λέκτορα Αστροφυσικής του Τμήματος Φυσικής και υπεύθυνο του Τηλεσκοπίου του Πανεπιστημιακού Αστεροσκοπείου. Εξαιρούνται οι ημέρες για τις οποίες υπάρχει άλλη προγραμματισμένη δραστηριότητα στο Αστεροσκοπείο ή είναι επίσημες αργίες.

Ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά επίσκεψη δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τους 30, λόγω του περιορισμένου χώρου στο Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Αστεροσκοπείου.

Το πρόγραμμα επίσκεψης περιλαμβάνει μια σύντομη εισαγωγική ομιλία για την ιστορία του Εργαστηρίου και τη σύγχρονη ερευνητική του δραστηριότητα, καθώς και ξενάγηση στον χώρο του τηλεσκοπίου. Κατά τις νυχτερινές επισκέψεις πραγματοποιείται και παρατήρηση του ουρανού, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Οι επισκέψεις διαρκούν περίπου 45 λεπτά (μία ακαδημαϊκή ώρα) και το κόστος τους είναι 5 Ευρώ ανά επισκέπτη.

Το Γεροσταθοπούλειο Πανεπιστημιακό Αστεροσκοπείο βρίσκεται στην οροφή του Τμήματος Φυσικής (Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής) στην Πανεπιστημιόπολη Ζωγράφου. Η είσοδος στον χώρο της Πανεπιστημιόπολης γίνεται από την κεντρική πύλη στην οδό Ούλωφ Πάλμε στα Ιλίσια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Δρ. Κοσμά Γαζέα, τηλεφωνικά στο αστεροσκοπείο (210 7276858) ή μέσω email (observatory@phys.uoa.gr)

Ιστοσελίδα Γεροσταθοπούλειου Πανεπιστημιακού Αστεροσκοπείου:

  • Ιστοσελίδα Γεροσταθοπούλειου Πανεπιστημιακού Αστεροσκοπείου


  • Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Γεροσταθοπούλειου Πανεπιστημιακού Αστεροσκοπείου βρίσκονται εδώ:

  • Προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Γεροσταθοπούλειου Πανεπιστημιακού Αστεροσκοπείου


  • Γεροσταθοπούλειο Πανεπιστημιακό Αστεροσκοπείο Αθηνών

     

     
    Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε από τον Κ.Γαζέα, και είναι βασισμένη σε πρότυπο της σελίδας: Free CSS Templates