Αμαλιάδα - Ελλάδα, 25 Ιουλίου 2020

Κομήτης C\2020 F3 NEOWISE

Ο σκοπός της αποστολής αυτής ήταν η φωτογράφηση της εξαιρετικά σπάνιας έλευσης του κομήτη C\2020 F3 NEOWISE στο Ηλιακό μας Σύστημα. Η έλευση του κομήτη προσέφερε τη μοναδική ευκαιρία για τη μελέτη ενός αρχέγονου ουρανίου σώματος το οποίο δημιουργήθηκε πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, μαζί με τους πλανήτες που γνωρίζουμε σήμερα.

Ο κομήτης C\2020 F3 NEOWISE φωτογραφήθηκε από ιδιαίτερα σκοτεινές τοποθεσίες της ευρύτερης περιοχής του νομού Ηλείας, όπως το Κατάκολο, η Αμαλιάδα και η τεχνητή λίμνη του Πηνειού, στο χωριό Αυγή.Ο κομήτης C\2020 F3 NEOWISE, όπως φωτογραφήθηκε από την περιοχή του Κατάκολου στον νομό Ηλείας, στις 17 Ιουλίου 2020.


Ο κομήτης C\2020 F3 NEOWISE, όπως φωτογραφήθηκε από την τεχνητή λίμνη του Πηνειού στον νομό Ηλείας, στο χωριό Αυγή στις 19 Ιουλίου 2020.


Από τις πρώτες βραδινές ώρες ο κομήτης ήταν ορατός στον ουρανό, ανάμεσα στα αστέρια του αστερισμού της Μεγάλης Άρκτου. Η προηγούμενη έλευση του κομήτη ήταν πριν 4500 χρόνια περίπου (2500 π.Χ.). Ο κομήτης τώρα ταξιδεύει με ταχύτητα περίπου 230.000 km/h και απομακρύνεται από το Ηλιακό μας Σύστημα, ενώ η τροχιά του είναι τόσο μεγάλη, που θα μας επισκεφτεί ξανά μετά από 6800 χρόνια.Ο κομήτης C\2020 F3 NEOWISE, όπως φωτογραφήθηκε από τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, στις 25 Ιουλίου 2020. Για περισσότερες φωτογραφίες από τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, πατήστε ΕΔΩ.


Όλες οι φωτογραφίες είναι προστατευμένες με τα πνευματικά δικαιώματα του φωτογράφου και κάθε μη εγκεκριμένη χρήση απαγορεύεται αυστηρά. Εάν όμως επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια από αυτές, παρακαλώ να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω email (kgaze@phys.uoa.gr), εξηγώντας τον σκοπό και τη χρήση. Πολύ ευχαρίστως να μοιραστώ τις φωτογραφίες μαζί σας, εφόσον διατηρηθούν τα πνευματικά δικαιώματα και αναφερθεί σαφώς η πηγή πληροφόρησης και ο φωτογράφος.

Η δημοσίευση, χρήση ή περαιτέρω διάδοση των φωτογραφιών που έχουν ληφθεί από τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο για μη εμπορική χρήση και πρέπει να συνοδεύεται απαραιτήτως από τα εξής στοιχεία, αλλιώς είναι παράνομη:
 • «Τα δικαιώματα επί των απεικονιζόμενων μνημείων ανήκουν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ν.3028/2002)»
 • «Ο Αρχαιολογικός Χώρος Ολυμπίας υπάγεται στην αρμοδιότητα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας»
 • «Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων (Hellenic Ministry of Culture and Sports/Archaeological Resources Fund)»
 • Δημιουργός / Φωτογράφος: Δρ. Κοσμάς Γαζέας, Αστροφυσικός, Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ, Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας & Μηχανικής
 • Για πιο λεπτομερή περιγραφή των θεμάτων περί πνευματικής ιδιοκτησίας, παρακαλώ να επισκεφτείτε το World Intellectual Property Organization (WIPO) Copyright Treaty (Geneva, December 2-20, 1996) ή/και το πιο πρόσφατο κείμενο της Συνθήκης της Βέρνης περί Προστασίας Συγγραφικών και Καλλιτεχνικών Έργων.

   

   
  Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε από τον Κ.Γαζέα, και είναι βασισμένη σε πρότυπο της σελίδας: Free CSS Templates