Η ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
Ο ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ
 
Βιογραφικό
 
Η Δωροθέα Γιαννούκου κατάγεται από την Κύμη Ευβοίας. Είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπηρέτησε ως φιλόλογος επί σειρά ετών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.
 
 

Με τη Βυζαντινή Αγιογραφία ασχολείται από το 1997 μέχρι σήμερα. Πήρε επί σειρά 5 ετών μαθήματα Βυζαντινής Αγιογραφίας στο εργαστήριο της Αντιγόνης Ρέμπελου, στη Χαλκίδα. Μυήθηκε στην εγκαυστική τέχνη και στο σχέδιο αγιογραφίας φοιτώντας στη σχολή του Γεωργίου Κόρδη «Εικονουργία», στην Αθήνα.

Άρθρα της σχετικά με τη Βυζαντινή Αγιογραφία έχουν δημοσιευθεί στον τοπικό και ηλεκτρονικό τύπο. Έχει αγιογραφήσει τα τέμπλα τριών εκκλησιών. Έργα της έχουν παρουσιασθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Κύμη, στη Χαλκίδα, στην Τσαγκαράδα Πηλίου, στη Σκόπελο και στην Αθήνα.

Πολλά από τα έργα της βρίσκονται στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, σε εκκλησίες, καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία κ.α.).