ΣΠΟΥΔΕΣ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ


Τόπος γεννήσεως Ξάνθη (1948)

Eγκύκλιες σπουδές στην Ξάνθη

Μουσικές σπουδές (φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο τενόρο) στη Φιλαρμονική του  Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης (1958-72) με διδασκάλους τους Κωνσταντίνο Μιχακόπουλο, Θεόδωρο Παπαλεξανδρίδη, Νικόλαο Κουρσουμτζόγλου. Θεωρητικά με τον Θεόδωρο Μιμίκο

Πτυχίο Φυσικής από το Τμήμα Φυσικής  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1972)

Εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων (24 μήνες ως στρατιώτης και 4 μήνες ως κληρωτός παρατεταμένης θητείας, λόγω της επιστρατεύσεως) (1972-74)

Καθηγητής Φυσικών στη Μέση Ιδιωτική Εκπαίδευση (1974-77)

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (Master) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ (ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ) από τη Φυσικομαθηματική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1977-79)

Διδακτορικό Δίπλωμα από το Τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστη­μών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τίτλο: «ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΜΟΝΟΦΩΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΗΜΕΙΟΓΡΑΦΙΑ» (1983)

Βοηθός στο Εργαστήριο της Γ' 'Εδρας Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπό την καθηγήτρια κ. Ελένη Παπαδημητράκη-Χλίχλια (Φ.Ε.Κ. 234/11.9.1977)

Λέκτωρ και Μόνιμος Λέκτωρ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ-ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ  στο Εργαστήριο της Γ' 'Εδρας Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Φ.Ε.Κ. 5/16.1.1984) και (Φ.Ε.Κ. 113/29.6.1984)

Επίκουρος Καθηγητής ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ-ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στο Εργαστήριο της Γ' 'Εδρας Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Φ.Ε.Κ. 17/12.2.90)

Αναπληρωτής Καθηγητής ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  (Φ.Ε.Κ. 118/21.9.93)

Καθηγητής ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  (Φ.Ε.Κ. 72/29.4.98)

Διευθυντής του Εργαστηρίου Μουσικής Ακουστικής Τεχνολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Αποφάσεις Γ.Σ./13-10-2004 και 5-12-2007 και 10-11-10 κατά τις διατάξεις του άρθρου 28 παρ. 22 του Ν. 2083/1992)

Διευθυντής Τομέως Τεχνολογίας Ήχου, Μουσικοπαιδαγωγικής & Βυζαντινής Μουσικολογίας

Είναι νυμφευμένος με την Άννα Σπυρίδου, το γένος Κυριακίδου και έχει δύο θυγατέρες, την Ελένη (PhD, BSc (Hons), Καθηγήτρια Πληροφορικής και Πολυμέσων)  και την Στέλλα (Δικηγόρος)

Μία εκ βάθους ψυχής συνέντευξη του καθηγητού κ. Χαράλαμπου Χ. Σπυρίδη προς τους φοιτητές του


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

Λόγος που εκφωνήθηκε από τον καθηγητή κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ Χ. ΣΠΥΡΙΔΗ προς τα μέλη της Γ.Σ. του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών την 25η Ιουνίου 2015 λόγῳ της αφυπηρετήσεώς του από το Τμήμα.

Τί ἐννόουν ὁμιλῶν ὡς ὁ μάντις Ἐπιμενίδης.

Τί εννόουν Πλάτων και Μιχαήλ Άγγελος;

Ο κόσμος επιθυμεί να μάθει: Ψευδόμενοι ή εξ αγνοίας διδάσκουν ότι ο Σωκράτης ΔΕΝ συνέγραψε; Ας διαβάσουν σχετικώς.

«Τὸν ἀγῶνα τὸν καλὸν ἠγώνισμαι, τὸν δρόμον τετέλεκα, τὴν πίστιν τετήρηκα»
 [Τὸν ἀγῶνα τὸν καλὸν ἀγωνίσθηκα, τὸν δρόμο τελείωσα, τὴν πίστη ἐτήρησα]
                                                    Προς Τιμόθεον Β΄ επιστολή Παύλου (δ΄ 6 – 7)

Γιατί ο Πλάτων πέραν της αλληγορίας αποσιωπά πληροφορίες;