Ευστράτιος Γ. Ανασοντζής

Αναπλ. Καθηγητή Φυσικής, ΕΚΠΑ, αφυπηρ.

Προσωπική Ιστοσελίδα

 

Ερευνητικό έργο

 

Κατά τα τελευταία χρόνια η ερευνητική δραστηριότητα του επικεντρώνεται στο "Τηλεσκόπιο νετρίνων ΝΕΣΤΩΡ",  στο KM3NeT, στο KM3NeT-PP και στο GlueX.

Το Υποβρύχιο Τηλεσκόπιο Νετρίνο, NESTOR, άρχισε να κατασκευάζεται στον πυθμένα της θάλασσας, κοντά στο Φρέαρ των Οινουσσών, περίπου 30km από την πόλη της Μεθώνης, στο Νοτιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου. Ο σκοπός αυτού του υποθαλάσσιου τηλεσκοπίου είναι διττός: αφ' ενός, όπως όλα τα τηλεσκόπια, να μελετήσει τον ουρανό χρησιμοποιώντας τα νετρίνο (αντί των φωτονίων), αφ' ετέρου να μελετήσει αυτά καθ' εαυτά τα μυστηριώδη σωματίδια, τα νετρίνο (www.nestor.noa.gr).

Tο KM3NeT και KM3NeT-PP μελετούν τον σχεδιασμό και την οργάνωση κατασκευής ενός πανευρωπαϊκού τηλεσκοπίου νετρίνων στο βυθό της θάλασσας ενεργού όγκου τουλάχιστον 1 κυβικού χιλιομέτρου (www.km3net.org και km3net.phys.uoa.gr).

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντληθούν από άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Ένωσης Φυσικών, τον ΦΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, τέυχος Σεπ./Οκτ./Νοεμ. 2003, από τις ιστοσελίδες και από σχετικές δημοσιεύσεις.

 

Επιστροφή στην αρχική σελίδα