Διαδικασία


Στο κύκλωμα τριών αντιστατών (που κατασκευάσαμε στη σύνδεση αντιστατών σε σειρά) συνδέουμε σε σειρά και ένα λαμπάκι.

Συνδέουμε τους αισθητήρες στην κονσόλα, ανοίγουμε το πρόγραμμα μετρήσεων Coach5 στην επιλογή "Συγγραφέας του Coach 5" και επιλέγουμε το πρόγραμμα "Πολυμορφικές Ασκήσεις" και μετά τη δραστηριότητα "Μέτρηση Αντίστασης". 

Εμφανίζονται δύο πλαίσια στα οποία απεικονίζονται οι τιμές των μετρήσεων που έχουμε από τους αισθητήρες  έντασης ρεύματος και τάσης. Εφαρμόζουμε τάση και καταγράφουμε την τιμή της έντασης του ρεύματος που προκύπτει.

Βγάζουμε τον πρώτο αντιστάτη και διατηρώντας σταθερή την τιμή της τάσης που εφαρμόσαμε αρχικά στο κύκλωμα, καταγράφουμε την τιμή της έντασης παρατηρώντας ταυτόχρονα τον τρόπο που μεταβάλλεται η φωτοβολία στο λαμπάκι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία αφαιρώντας διαδοχικά και τους υπόλοιπους αντιστάτες. 

Μετακίνησε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την φωτογραφία.

Αρχική Σελίδα Υλικά - Διατάξεις Διαδικασία Αποτελέσματα